Z důvodu již téměř letního počasí nemůžeme v pátek předávat zásilky do přepravy, aby nezůstaly přes víkend na depu v nehlídané teplotě. Děkujeme za pochopení.
 

Oxid zinečnatý

 

Oxid zinečnatý ZnO

Jedná se o bílý prášek nerozpustný ve vodě. Používá se v kosmetice jako bělidlo, na výrobu zinkových mastí, do krémů, pudrů či laků na nehty. V malířství se používá jako bílý pigment. Neobsahuje nenočástice.

Kvalita balené látky: kosmetická

účinky v kosmetice
  • Pro své širokospektrální účinky je oblíbenou složkou různých kosmetických produktů.
  • Je vhodný pro dětskou pokožku, na citlivou, podrážděnou a poškozenou pokožku, na pleť se sklonem k akné.
  • Urychluje hojení, předchází vzniku jizev.
  • Používá se jako bělidlo do mýdel a krémů.
  • Pro svou schopnost absorbovat přebytečnou vlhkost, pohlcovat pachy a zabraňovat množení bakterií, je vhodnou ingrediencí při výrobě deodorantů.
  • Je bezpečnou přísadou opalovacích přípravků, v nichž plní úlohu fyzikálního UV filtru nedráždivého pro pokožku (zabraňuje pronikání UV záření do pokožky).

 

Použití v kosmetice
Mýdla, tělové krémy a mléka, pleťové krémy, dekorativní kosmetika (např. minerální make-up, rtěnky, balzámy na rty), deodoranty, opalovací kosmetika, dětská kosmetika atd.
 

Domácí zinková mast

oxid zinečnatý čistý bílý jemný prášek 30-50g

bambucké máslo nebo Ghí máslo

extra panenský olivový olej, jojobový, mandlový nebo meruňkový olej (nerafinovaný)

nádobu na zinkovou mast

 Bambucké máslo pomalu rozehřát (aby se rozpustilo). Po rozpuštění přelít do skleněné nádobky a pomalu přidat olej. Máslo a olej důkladně smíchat. Po důkladným smícháním olejů, přidat oxid zinečnatý. Oxid zinečnatý přidávat velmi opatrně, aby nedošlo k vdechnutí. Vše velmi dobře pomíchat (lze použít malý mixérek). Pro tekutější mast přidat více oleje, pro tužší mazlavější mast je z másla. Poté mast vložit do chladu (lednice) v uzavřené nádobě. Tuto směs uchovávat v lednici maximálně týden. V zinkovce z lékárny jsou non nano částiče, což je u masti žádoucí, zinek by se neměl pak výrazně vstřebávat kůží. Poměry surovin se mohou mírně lišit v závislosti na požadované konzistenci, vychází to zhruba 30g zinku na 70g másel a olejů (zdroj Pavla XBand)

 

od 55 Kč
Kategorie kosmetika a ekodrogerie pro atopiky
Zvolte variantu
Zinc oxide 100 g Skladem 55 Kč
   
Zinc oxide 500 g Skladem 155 Kč
   
Zinc oxide 250 g Skladem 99 Kč
   
Zinc oxide 1 kg Momentálně nedostupné 280 Kč
   
 

Všechny naše produkty jsou ověřené skupinkou SVĚT NON-TOXIC a jsou 100% netoxické.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: