suroviny na výrobu kosmetiky

 
55
329155329

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

     
  • Zinc oxide Kód: 2691/100
    Oxid zinečnatý
    Skladem

    Oxid zinečnatý ZnO

    Jedná se o bílý prášek nerozpustný ve vodě. Používá se v kosmetice jako bělidlo, na výrobu zinkových mastí, do krémů, pudrů či laků na nehty. V malířství se používá jako bílý pigment. Neobsahuje nenočástice.

    Kvalita balené látky: kosmetická

    účinky v kosmetice
    • Pro své širokospektrální účinky je oblíbenou složkou různých kosmetických produktů.
    • Je vhodný pro dětskou pokožku, na citlivou, podrážděnou a poškozenou pokožku, na pleť se sklonem k akné.
    • Urychluje hojení, předchází vzniku jizev.
    • Používá se jako bělidlo do mýdel a krémů.
    • Pro svou schopnost absorbovat přebytečnou vlhkost, pohlcovat pachy a zabraňovat množení bakterií, je vhodnou ingrediencí při výrobě deodorantů.
    • Je bezpečnou přísadou opalovacích přípravků, v nichž plní úlohu fyzikálního UV filtru nedráždivého pro pokožku (zabraňuje pronikání UV záření do pokožky).

     

    Použití v kosmetice
    Mýdla, tělové krémy a mléka, pleťové krémy, dekorativní kosmetika (např. minerální make-up, rtěnky, balzámy na rty), deodoranty, opalovací kosmetika, dětská kosmetika atd.
     

    Domácí zinková mast

    oxid zinečnatý čistý bílý jemný prášek 30-50g

    bambucké máslo nebo Ghí máslo

    extra panenský olivový olej, jojobový, mandlový nebo meruňkový olej (nerafinovaný)

    nádobu na zinkovou mast

     Bambucké máslo pomalu rozehřát (aby se rozpustilo). Po rozpuštění přelít do skleněné nádobky a pomalu přidat olej. Máslo a olej důkladně smíchat. Po důkladným smícháním olejů, přidat oxid zinečnatý. Oxid zinečnatý přidávat velmi opatrně, aby nedošlo k vdechnutí. Vše velmi dobře pomíchat (lze použít malý mixérek). Pro tekutější mast přidat více oleje, pro tužší mazlavější mast je z másla. Poté mast vložit do chladu (lednice) v uzavřené nádobě. Tuto směs uchovávat v lednici maximálně týden. V zinkovce z lékárny jsou non nano částiče, což je u masti žádoucí, zinek by se neměl pak výrazně vstřebávat kůží. Poměry surovin se mohou mírně lišit v závislosti na požadované konzistenci, vychází to zhruba 30g zinku na 70g másel a olejů (zdroj Pavla XBand)

     


    od 55 Kč
  • tekute hedvabi hedvabny protein Kód: 5650
    TEKUTÉ HEDVÁBÍ (HEDVÁBNÝ PROTEIN) 30ml
    Skladem

    Tekuté hedvábí, hedvábný protein

    hydrolyzát hedvábí

    Popis

    Tekuté hedvábí má biologický původ, získává se kontrolovanou hydrolýzou hedvábí. Používá se jako aktivní přísada různých kosmetických produktů. Je to čirá tekutina žluté až jantarové barvy, se slabou charakteristickou vůní. Má pH 5,0 - 7,5. Je rozpustné ve vodě i v alkoholu a nerozpustné v minerálním oleji.

    Je derivovaný z jedné z nejpevnějších přírodních vláknin na světě.

    V kosmetických aplikacích se používá zejména ve vlasové kosmetice.

    Použití: pleťové krémy a mléka, pleťové vody, tělové krémy, sprchové gely, mýdla, vlasová kosmetika, péče o ruce a nehty, dekorativní kosmetika atd. Šampony a čistící prostředky určené pro domácí zvířata.

     

    Dávkování

    1% - 30%

     

    Kosmetická surovina.


    99 Kč
       
  • allantoin 100g c2164 Kód: 5935
    ALLANTION, 100 g
    Skladem

    Allantoin je organická sloučenina na bázi močoviny. Přirozeně se nachází v některých rostlinách, jako např. kostival lékařský, jírovec a v moči většiny savců (kromě vyšších primátů a člověka, primátům chybí enzym pro konverzi kyseliny močové na allantoin).

    V nižších koncentracích (0,1-0,5%) má spíše hydratační , v koncentracích vyšších než 1% se používá jako surovina v prostředcích spíše s keratolytickým účinkem a také v krémech podporujících růst nových kožních buněk.

    Používá se do pleťových vod a krémů, balzámů a mastí, masážních olejů.

    Je dobře rozpustný ve vodě.

    Dávkování - 0,5 - 2,9%


    100 Kč
       
  • panthenol prasek 50g Kód: 3543/50
    PANTHENOL PRÁŠEK
    Skladem

    Alkoholový analog kyseliny pantothenové (vitaminu B5)

    Panthenol prášek je rozpustný ve vodě, a velice dobře se dávkuje. Používá se v péči o vlasy, nehty a pokožku.  Druhé známé jméno panthenolu je provitamin B5. Zvyšuje hydrataci a pevnost vlasů. Některé studie uvádějí, že panthenol zabrání poškození vlasů způsobené přehřátím a vysoušení, vlasů a vlasové pokožky.

    Použití

     Hydratuje vlasy a dává jim lesk. Zklidňuje pokožku, snadno do ní proniká, snižuje záněty a omezuje svědění. V koncentracích 2-5% se v kombinaci s alantoinem používá se k léčbě spálenin od slunce.

    Dávkování

     1% - 5%

    Jedná se o surovinu pro výrobu kosmetiky. Nejedná se o hotový kosmetický výrobek.


    od 125 Kč
  •  
  • niacinamide vitamin b3 Kód: 5938/100
    NIACINAMIDE (VITAMÍN B3)
    Skladem

    Niacinamide je multifunkční složka je ve vodě rozpustný derivát niacinu nebo také vitaminu B3. Nabízí řadu výhod pro pokožku, zvyšuje funkci kožní bariéry, zlepšuje texturu a tón pleti, snižuje poškození kůže vlivem počasí.  Vstřebává přebyteční kožní maz.

    Vědecké studie už dávno ukázaly, že niacinamid může snížit výskyt hyperpigmentace, jemných vrásek a akné.

    Niacinamid je ale také velkým bojovníkem proti stárnutí. Jak stárneme, snižuje se produkce bílkovin, jako je kolagen, což vede ke tvorbě vrásek a ztrátě pevnosti. Předpokládá se, že niacinamid zpomaluje právě tvorbu vrásek zvýšením produkce kolagenu. Klinická studie odhalila, že použití 5% niacinamidového zvlhčovače dvakrát denně snižovalo výskyt vrásek po 8 týdnech a významně zlepšilo pružnost pokožky po 12 týdnech.

    Tento derivát vitaminu B3 je obvykle formulován do produktů, jako jsou sérum a krémy, a pro tyto uváděné přínosy je ideální ho používat dvakrát denně. Lze je ovšem také kombinovat s jinými produkty, které zklidňují a rozjasňují pokožku. Obvykle se niacinamid páruje s dalším elixírem mládí, kyselinou hyaluronovou.

    Použití:

        vhodný pro širokou škálu kosmetických aplikací v péči o pleť a vlasy
        formulace proti stárnutí, formulace pro opravu a ochranu pokožky s polutantem a UV zátěží
        péče o vady, kontrola akné, kontrola lesku a zjemnění pórů
        dávkování: 1-4%
        rozpustný ve vodě, nerozpustný v tucích a olejích
        nepoužívejte v kyselých formulacích
        je stabilní za přítomnosti tepla a světla
        přidejte do vodné fáze nebo do konečné fáze formulací


    Skladování: na chladném a suchém místě, chráněno před světlem

     

     


    od 139 Kč
  • maslo cupuacu Kód: 4349
    MÁSLO CUPUACU 100g
    Skladem

    Lahodné aroma kakaa, máslo je přirozeně bohaté na fytosteroly. Použijete-li máslo pro výrobu kosmetických přípravků, dodá krásnou krémovou texturu. Je ideální do kosmetiky, která slouží péči okolo očí a rtů. Cupuacu máslo je 100% čisté a přírodní, při jeho výrobě nebyly použity žádné konzervační látky ani barviva nebo vůně. Má bílou až béžovou barvu, má vysokou schopnost zadržovat vodu a tím vyplní linky a vrásky a zároveň poskytuje dlouhotrvající hydrataci pokožky. Je přirozeně bohaté na fytosteroly, uklidňuje a chrání podrážděnou nebo poškozenou kůži.

     Použití

    • Péče o velmi suchou pleť, podrážděnou, poškozenou
    • Vhodné na starší kůži
    • Šampony a kondicionéry 
    • Výživné balzámy

    Vliv na vlasy

    • Výživný, zanechává vlasy lesklé.
    • Obnovuje sílu a vitalitu vlasů.
    • Trvale chrání vlasy před sušením.

     


    329 Kč
       

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem